Regija Chartreuse, ki se nahaja v osrčju Auvergne-Rhône-Alpes v Franciji, je naravni dragulj, ki je tako divji kot neokrnjen. To gorsko območje, ki se razteza med Grenoblom, Chambéryjem in Voironom, je poznano po svojih spektakularnih pokrajinah in bogati biotski raznovrstnosti. Chartreuse je tudi ena izmed duhovnih zibelk slavnega likerja, ki nosi isto ime, in ga že od 18. stoletja izdelujejo kartuzijanski menihi. Ta žgana pijača, izdelana iz več kot 130 rastlin in cvetov, je znana po skrbno varovanem receptu in svojih prebavnih lastnostih. Ljubitelji Chartreusa, ne glede na to ali šele začenjajo z upravljanjem vinskih kleti ali so že uveljavljeni strokovnjaki, bodo v tej regiji našli izjemen terroir in fascinantno zgodovino. Veličastnost gora in spokojnost gozdov Chartreusa vsakemu obiskovalcu podarita občutek ponovnega povezovanja z naravo in odkrivanja starodavnega znanja menihov. Tako regija Chartreuse ni le destinacija za ljubitelje narave, ampak tudi nepogrešljiva točka za navdušence nad tem skrivnostnim in večnim likerjem.