Regija Gin v Indiji, čeprav ni natančno opredeljena, se odlikuje po bogati in raznoliki raznolikosti zaradi globoko zakoreninjene tradicije destilacije. Kot zibelka različnih začimb in aromatičnih rastlin Indija ponuja edinstveno terroir za ustvarjanje Ginov z značilnimi in eksotičnimi aromatskimi profili. Lokalni destilarji običajno vključujejo domače sestavine, kot so kardamom, črni poper, curry listi in mnogi drugi, kar vsaki steklenici daje izjemno lokalni značaj. V tej regiji ne manjka kreativnosti in inovativnosti, saj se vedno več proizvajalcev poigrava s sodobnimi destilacijskimi metodami, obenem pa ohranja tradicionalne tehnike. Združitev starega in novega dela to regijo intriganten kraj za ljubitelje Gina, bodisi začetnike ali poznavalce. Poleg tega raznoliko podnebje Indije, od himalajskih gora do tropskih plaž, omogoča veliko raznolikost v gojenju rastlin, ki se uporabljajo za aromatizacijo Gina. Potopitev v svet indijskih Ginov pomeni odkrivanje drznih okusov in globine okusa, ki očara čute.