Jugovzhod Francije, zibelka legendarnega Pastisa, je regija bogata s tradicijo in pristnimi okusi. Provinca Alpes-Côte d'Azur, zlasti Marseille s svojo obalo, je svetovno znana kot osrednja točka te janeževe pijače. Sredozemsko podnebje, s svojimi vročimi in suhimi poletji, igra ključno vlogo pri pridelavi sestavin, gojenih za Pastis, kot so zvezdasti janež, sladki koren in druge aromatične zeli.

Zgodovinsko gledano se je Pastis rodil v začetku 20. stoletja v Marseillu, kot odgovor na prepoved absinta leta 1915. Od takrat je postal simbol druženja in deljenja, uživa se tako kot aperitiv kot digestiv. Metode proizvodnje se rahlo razlikujejo med proizvajalci, kar ponuja paleto izdelkov od tradicionalnih do bolj izpopolnjenih.

Za ljubitelje Pastisa je sestavljanje kleti način potovanja skozi te značilne arome jugovzhoda. Raznolikost razpoložljivih izdelkov omogoča odkrivanje različnih odtenkov in kompleksnosti, zaradi česar je Pastis pravo senzorično raziskovanje. Ta regija je nedvomno nepogrešljiva za vsakega upravitelja kleti, ki želi obogatiti svojo zbirko in poznavanje te ikonične pijače.

Pastis

Upravljajte svojo zbirko z aplikacijo Viniou

Odkrijte vse PastisRegija Jugovzhod v franciji z Viniou, vašo idealno rešitev za organiziranje in sledenje vaših steklenic. Z lahkoto dodajte svoje najljubše Pastis, dostopajte do podrobnih informacij o vsaki vrsti steklenice in spremljajte svoje najljubše okušanje in izbire.
Z Viniou postane upravljanje vaše zbirke enostavno, intuitivno in prilagojeno!