Regija Fidži, čeprav pogosto neopažena s strani ljubiteljev ruma, izstopa po svoji edinstveni in očarljivi ponudbi ročno izdelanega ruma. Čeprav ni opevana po specifičnem slogu, je proizvodnja ruma v tem južnopacifiškem otočju pod vplivom naravnega obilja lokalnih virov. Bogata vulkanska tla in tropsko podnebje Fidžijev ustvarjajo idealne pogoje za gojenje sladkornega trsa, glavne sestavine kakovostnega ruma. Fidžijski rumi so značilni po aromatični paleti, ki jo pogosto zaznamujejo sadne, začinjene in cvetlične note, ki zajemajo eksotično esenco tega otoškega okolja. Proizvajalci ruma na Fidžiju pogosto uporabljajo tradicionalne metode proizvodnje, kot so dolgotrajna fermentacija in uporaba bakrenih kotlov, da poudarijo avtentični okus svojega ruma. Čeprav se ne uvršča v togo kategorijo, kot so kubanski ali jamajški rumi, fidžijski rum izstopa po svoji sposobnosti presenetiti in navdušiti poznavalce, ki iščejo drzne novosti. Zato si ta regija zasluži posebno mesto v kleti vsakega navdušenca nad rumom, ki si želi odkriti manj znane, a očarljive nektarje.