Nahaja se na zahodni obali Indije, Goa je regija, znana po svoji bogati kulturi in tropskem podnebju, ki je primerno za pridelavo sladkornega trsa, ključne surovine za proizvodnjo ruma. Vpliv stoletne portugalske nadvlade je regiji omogočil razvoj edinstvene tradicije destilacije, ki združuje evropske tehnike in lokalne obrtne metode. Goiški rum je prepoznaven po svojih eksotičnih okusih, ki segajo od pikantnih in lesnih not do slajših in sadnih okusov. Lokalni proizvajalci pogosto dajejo prednost trajnostnim proizvodnim metodam in uporabljajo lokalne sestavine, kar goiškemu rumu daje avtentičen in okolju prijazen značaj. Ljubitelji ruma po vsem svetu vedno pogosteje odkrivajo to obetavno regijo, pritegnjeni z edinstvenimi in kakovostnimi izdelki. Goa ponuja raznoliko izbiro stilov, od jantarnih rumov do redkejših in bolj prefinjenih različic, ki so popolne za obogatitev vsake zbirke ruma. Za upravljavce kleti vključitev goiškega ruma ne pomeni le diverzifikacije njihove zbirke, ampak tudi obeleževanje edinstvene kulture in izjemne destilacijske dediščine.