Nahaja se v osrčju Kolumbije, regija Cundinamarca izstopa s svojimi gorskimi pokrajinami in bogato kulturo, kar se odraža v njenem rumu. Čeprav manj poznana kot nekatere njene karibske kolegice, Cundinamarca ponuja rume, ki ujamejo bistvo njenega edinstvenega terroirja. Zaradi zmerne klime, rodovitnih tal in raznolike nadmorske višine tam uspeva sladkorni trs, kar zagotavlja visoko kakovostno surovino za proizvodnjo ruma. Destilarne v Cundinamarci so znane po svojih tradicionalnih spretnostih in spoštovanju starodavnih tehnik, hkrati pa vključujejo inovacije za izpopolnitev svojih izdelkov. Rumi iz te regije so pogosto opisani kot uravnoteženi in kompleksni, z notami tropskega sadja, karamele in subtilnih začimb, kar ponuja bogato in niansirano degustacijsko izkušnjo. Za ljubitelje ruma in tiste, ki šele začenjajo z upravljanjem svoje kleti, je odkrivanje rumov iz Cundinamarke odpiranje vrat umetniški proizvodnji z značajem in pristnostjo, ki odraža zavezanost te regije k ponujanju izjemnih izdelkov.