Regija Chichigalpa, ki se nahaja v osrčju Nikaragve, je znana po proizvodnji ruma izjemne kakovosti. Zaradi tropskega podnebja in rodovitne vulkanske zemlje ta regija ponuja idealne pogoje za gojenje sladkornega trsa, ključne sestavine za pridelavo najboljših rumov. Chichigalpa je dom nekaterim najbolj cenjenim destilarnam v Nikaragvi, kjer se umetnost destilacije izpopolnjuje že več generacij. Postopek proizvodnje ruma v tej regiji združuje tradicijo in inovacijo ter ustvarja bogate in kompleksne okusne profile, ki očarajo ljubitelje po vsem svetu. Zorenje v hrastovih sodih, pogosto po metodi solera, rumom iz Chichigalpe daje neprekosljivo mehkobo in globino. Ne glede na to, ali ste novinec, ki odkriva subtilnosti upravljanja kleti z rumom, ali izkušen poznavalec, raziskovanje rumov Chichigalpa obljublja izjemno senzorično izkušnjo. Ti rumi ne utelešajo le bistva nikaragovskega teriorja, temveč tudi znanje in strast mojstrov destilacije iz te izjemne regije.