Etna Rosso DOC je edinstveno vino, pridobljeno iz avtohtonih sicilijanskih sort grozdja, predvsem Nerello Mascalese in v manjši meri Nerello Cappuccio, ki uspevata na vulkanskih tleh pobočij gore Etna. Vina Etna Rosso se ponašajo s srednje intenzivno rubinasto rdečo barvo ter izrazitim aromatičnim profilom, kjer prevladujejo note rdečih jagod, malin, granatnega jabolka in cvetlic, obogatene z rahlimi odtenki začimb, dima in mineralnosti, ki so značilni za vulkanska tla. Na okusu so ta vina elegantna, s svežo, živahno kislino in prefinjenimi tanini, ki dajejo vinu izjemno strukturo in dolg, saden pookus.
Glavna vinorodna območja obsegajo severna, vzhodna in južna pobočja EtnE, kjer mikroklima in nadmorska višina omogočata pridelavo izjemno izbranih stilov vin, od mladih, svežih rdečih vin do kompleksnejših, staranih različic. Etna Rosso odlično spremlja tradicionalne sicilijanske jedi, kot so jagnječje pečenke, divjačina, bogate testenine z mesnimi omakami ter zorjeni siri, prav tako pa lepo zaokroži bolj prefinjene jedi na osnovi gob ali pražene zelenjave.