Magarač Črni je redka, kakovostna sorta grozdja, izvorno izpostavljena na polotoku Krim v Ukrajini, ki se danes goji predvsem na območjih Krima, Moldavije in nekaterih delov Rusije. Vina iz Magarač Črni se ponašajo z globoko rubinasto barvo ter izjemno zapletenim aromatičnim profilom. V nosu prevladujejo intenzivne sadne note, kot so črni ribez, robide in češnje, ki jim sledijo odtenki črnega popra, usnja ter rahle note zelišč.
Na nebu Magarač Črni izkazuje polno telo s svilnato teksturo, izrazitimi, a dobro zaokroženimi tanini ter dolgim, rahlo pikantnim pookusom. Pogosto se uporablja za pridelavo suhih, polsuhih in desertnih vin, ki so lahko izredno kompleksna in primerna za staranje. Suha vina izražajo svežino in sadno eleganco, medtem ko desertni slogi navdušijo z bogastvom in intenzivnostjo.
Priporočeni kulinarični spremljevalci vključujejo jedi iz rdečega mesa, kot so pečena jagnjetina ali govedina, divjačina, zorjeni siri in začinjene jedi. S svojo vsestranskostjo Magarač Črni odlično dopolnjuje bogato, aromatično kuhinjo.