Amorgiano ali Mandilaria je ena najpomembnejših rdečih sort grozdja v Grčiji, še posebej razširjena na otokih Egejskega morja, kot so Rodos, Paros in Kreta. Vina iz te sorte se ponašajo z globoko rubinasto barvo ter značilnim aromatskim profilom, kjer prevladujejo note temnih gozdnih sadežev, kot so robide in češnje, pogosto z zeliščnimi podtoni, pikantnostjo in rahlim kančkom usnja ali tobaka. Okus je izrazit, z živahnimi, vendar nežnimi tanini ter prijetno svežino, ki omogoča vinsko eleganco kljub relativno robustni strukturi.
Najpogosteje Mandilaria vina zorijo v jeklu ali lesu, kjer pridobijo večplastnost in kompleksnost. Lahko so uporabljena tako za pridelavo mladih, svežih vin kot tudi za zamišljena, dozorela vina z daljšim potencialom staranja, pogosto pa jih najdemo v zvrsteh z drugimi sortami, zlasti s sorto Monemvasia.
Idealni kulinarični par so jedi z žara, bogate mesne jedi (jagnjetina, govedina), raguji, polni siri ali tradicionalne grške specialitete, kot so moussaka in bifteki, kjer vinska struktura lepo dopolni bogate okuse jedi.