Kastellorizo je redka mediteranska sorta grozdja, ki izvira z istoimenskega grškega otoka v Dodekanezu. Vino, pridelano iz tega grozdja, se ponaša z izjemno aromatičnostjo, kjer prevladujejo note zrelih rdečih sadežev, kot so češnje, maline in jagode. Pogosto so prisotne tudi nežne začimbne note in rahli balzamični odtenki, ki se spajajo z diskretno cvetlico in mineralnostjo. Okus je srednje do polnega telesa, z živahnimi, uravnoteženimi kislinami in svilnato teksturo taninov, kar vina dela sveža in pitna, a z določenim potencialom za staranje.
Glavne vinorodne regije za Kastellorizo so predvsem grški otoki Dodekanez, predvsem pa otok Kastellorizo sam, kjer vinogradniki skrbno ohranjajo to avtohtono sorto. Slogi vin segajo od lahkotnejših, svežih rdečih vin, do nekoliko bolj strukturiranih vin, primerih krajšemu zorenju v lesu.
Kastellorizo je vsestranska sorta za gastronomske užitke. Odlično se poda k sredozemskim jedem, kot so jagnjetina na žaru, pečena zelenjava, paradižnikove jedi ali mehki kozji siri. Prav tako se lepo povezuje s tradicionalnimi grškimi mezami in ribjimi jedmi s polno aromo.