Bouchalès je manj znana, a zanimiva sorta modrega grozdja, ki izhaja iz jugozahodne Francije in jo najpogosteje najdemo v vinorodnih regijah Bordeauxa in Gaskonje. Grozdje Bouchalès je cenjeno predvsem zaradi svoje sposobnosti ustvarjanja lahkih, svežih rdečih vin z nežnejšo strukturo taninov. Aroma in okus tega vina razkrivata prefinjene note rdečega sadja, kot so češnja, rdeči ribez in jagoda, pogosto podkrepljene z blagimi zeliščnimi odtenki ter rahlo zemeljskostjo. V ustih je vino Bouchalès gladko, zmerne kisline in diskretnega alkoholnega volumna, kar prispeva k njegovi pitnosti in vsestranskosti.
Vina iz Bouchalèsa so najpogosteje pridelana kot del zvrsti (cuvee), kjer s svojo svežino in sadno komponento dopolnjuje močnejše sorte. Lahka telesa in izrazita svežina omogočata prijetna vinska doživetja tako v mlajših kot v nekoliko starejših letnikih.
Idealni gastronomski spremljevalci so perutnina, lažje mesne jedi, zeliščne omake ter poltrdi siri. Zaradi svoje nežnosti so vina Bouchalès odlična izbira tudi za predjedi, testenine ali pikantnejše zelenjavne jedi.