Albarín Negro je redka in avtohtona sorta vinske trte, ki izvira predvsem iz španske regije Asturija, kjer se danes tudi največ goji. Grozdje daje vina svetlejše rubinaste barve z izrazitim cvetličnim in sadnim aromatičnim profilom. V nosu se prepletajo arome svežih gozdnih sadežev, kot so robida, višnje in borovnice, pogosto z notami vijolic ter rahlimi zemeljskimi toni. V ustih je vino srednjega telesa, z živahno kislino in elegantnimi tanini, kar poudarja njegov svež in uravnotežen značaj.
Albarín Negro se najpogosteje prideluje kot sortno vino ali v zvrsteh, kjer prispeva aromatično kompleksnost in svežino. Pogosto je vinificiran v jeklenih rezervoarjih za ohranitev sadnosti, včasih pa tudi z zmerno uporabo lesa, kar doda subtilne začimbne niansie.
Za optimalno kulinarično doživetje priporočamo Albarín Negro ob jedeh, kot so pečeni piščanec, svinjska ribica z zelišči, polnjene paprike ter bogatejše ribe – na primer tuna ali losos. Zelo lepo se poda tudi ob zrelih sirovih ploščah in tapasih z iberskimi suhomesnatimi izdelki.