Baboso Negro je avtohtona rdeča sorta grozdja, ki izvira s Kanarskih otokov, predvsem z otokov El Hierro, La Palma in Tenerife. Vina, pridelana iz te sorte, se odlikujejo po intenzivnem aromatičnem profilu, v katerem prevladujejo note temnih gozdnih sadežev, kot so robide, borovnice in črne češnje. Pogosto so zaznavni tudi toni zelišč, mineralnosti, začimb in rahla zemljasta nota, ki odraža vulkanska tla, na katerih raste trta. Okus je kompleksen, z živahnimi kislinami, žametnimi tanini in dolgotrajnim pookusom.
Baboso Negro je cenjen zaradi potenciala za pridelavo prefinjenih, strukturiranih rdečih vin, pogosto zmerno alkoholnih, ki se starajo v inox posodah ali v hrastovih sodih. V stilu vina so to pogosto srednje do polnega telesa, z lepo izrazito mineralnostjo in svežino, obenem pa ohranijo sortno sadnost in eleganco.
Priporočeni kulinarični spremljevalci so jedi z rdečim mesom, jagnjetina, divjačina, suhe mesnine, zorjeni siri ter jedi z zelišči in gobami. Vina iz Baboso Negro so odlična izbira za ljubitelje unikatnih mediteranskih vin z značajem.