Siegerrebe je bele sortno grozdje, ki izvira iz Nemčije in je rezultat križanja sort Madeleine Angevine in Gewürztraminer. Sorta slovi po izrazito aromatičnem profilu, ki se kaže v intenzivnih cvetličnih notah, predvsem bezga, jasmina in vrtnice, obogatenih s sadnimi toni breskve, ličija in muškatnega oreščka. V ustih so vina Siegerrebe srednje polna, s prijetno svežino ter poudarjeno aromatičnostjo in mehkimi, skorajda sladkastimi notami.
Glavne vinorodne regije, kjer uspeva Siegerrebe, so Nemčija (predvsem Pfalz, Rheinhessen in Baden), poleg tega pa jo najdemo tudi v Veliki Britaniji ter na severu Švice.
Vina iz sorte Siegerrebe so najpogosteje pridelana kot aromatična bela vina, pogosto polsladka ali sladka, saj tako najbolje poudarijo bogastvo sortnih arom. Redkeje se pridelujejo tudi suha vina.
Najbolje se poda k azijskim jedem, blagim curryjem, perutnini z eksotičnimi začimbami, pa tudi k sadnim sladicam in zrelim sirom. Zaradi svoje aromatične intenzivnosti je izjemna izbira kot aperitiv ali spremljava pri lahkih, pikantnih jedeh.