Chambourcin je moderen rdeči križanec, cenjen zaradi svoje odpornosti proti boleznim in prilagodljivosti različnim vinskim regijam. Aromatični profil Chambourcina zaznamujejo intenzivne note zrelih temnih češenj, robidnic in borovnic, ki jih pogosto spremljajo trobljive sledi vijolic, zelišč in rahla začinjenost. V ustih je vino srednje do polnega telesa, s prijetno svežino in mehko, pogosto srednje izraženo taninsko strukturo. Zaključek je običajno saden in čist, pri nekaterih stilih pa zanimivo mineralen.
Najpogosteje ga pridelujejo v vzhodni in srednji ZDA, predvsem v Pensilvaniji, Virginiji in na Novi Angliji, pa tudi v Avstraliji, na Novi Zelandiji in v delih Kanade. Chambourcin je izredno priljubljen za pridelavo suhih, polsuhih ali celo rahlo penečih vin ter včasih kot osnovna sorta za rozéje. Vinarji ga pogosto zorijo v hrastovih sodih, saj les dopolni njegove kompleksne arome.
Odlično se ujema z jedmi z žara, perutnino, picami z bogatimi prelivi, divjačino in srednje dozorelimi siri. Prav tako se lepo sklada z jedmi, kjer prevladujejo zelišča in blaga začimbnost.