Concord je ameriški hibridni grozd, znan predvsem po intenzivni aromi in okusu. V vonju prevladujejo izrazite note temne grozdne marmelade, črnega ribeza, robid ter pogosto značilen “foxy” ton, ki je tipičen za grozdje vrste Vitis labrusca. Okus je poln, sladek, z osvežilno kislino in saden, pogosto z izrazitim priokusom svežega grozdja, ki ga spremljajo odtenki žele bonbonov in rahla pikantnost. Concord je doma v ZDA, kjer so severovzhodna območja Združenih držav, zlasti države New York, Pennsylvania in Ohio, ključne vinorodne regije za ta sorto. Vina iz sorte Concord so največkrat pridelana kot sladka ali polsladka rdeča vina, pogosto pa tudi kot sok, žele ali celo kot desertna vina s poudarjeno sadnostjo. Priporočajo se ob bogatih čokoladnih sladicah, sadnih pitah, ameriških “peanut butter and jelly” sendvičih ter različnih sirovih ploščah. Prav zaradi svojih aromatičnih in sladkih lastnosti je tudi priljubljena izbira za pripravo posebnih koktajlov ali kot osvežilna spremljava poletnim piknikom.