Trebbiano Romagnolo je cenjena bela vinska sorta, ki izvira iz italijanske pokrajine Emilija-Romanja in tam zavzema pomembno vlogo v vinogradništvu. Vina iz tega grozdja se ponašajo z nežno, bleščečo slamno rumeno barvo ter svežim in prefinjenim aromatičnim profilom. Na nosu zaznamo diskretne cvetlične note akacije in belega cvetja, ki jih dopolnjujejo sadni toni zelenega jabolka, hruške in citrusov. Na okusu so vina lahkotna, živahna, z osvežujočo kislino, subtilnimi mineralnimi poudarki ter izjemno čistostjo in preprostostjo.
Glavna vinorodna območja te sorte so ravno v Emiliji-Romanji, kjer je Trebbiano Romagnolo ključen sestavni del številnih lokalnih belih vin, kot so suha in polsuha vina ter peneče vino vino spumante. Vinarji ga pogosto uporabljajo tudi v zvrsteh, kjer njegova svežina doprinese prijetno pitkost.
Najbolje se poda k nežnim jedem, kot so morski sadeži, bela riba na žaru, rahle solate in sveži siri. Odlična izbira pa je tudi kot aperitiv ali spremljava k predjedem na osnovi zelenjave. Trebbiano Romagnolo je sinonim za pristno, iskreno in vsakodnevno italijansko vinsko izkušnjo.