Rdeča sorta grozdja

Lambrusco di Camillo je edinstvena sorta grozdja, ki izhaja iz regije Emilia-Romagna v Italiji, kjer najbolj uspeva v rodovitnih okoliših Modene in Reggio Emilie. Grozdje je poznano po svojem živahnem karakterju in intenzivnih aromah, ki se v kozarcu razkrijejo z zapeljivo paleto vonjav po rdečem jagodičevju—predvsem po višnjah, malinah in robidnicah. Okus je saden, svež in rahlo peneč, s prijetno uravnoteženo kislino ter nevsiljivo sladkobo. Pogosto se v zaključku zaznajo nežni tanini in rahle začimbne note, ki pomenljivo zaokrožijo izkušnjo okušanja.

Lambrusco di Camillo se najpogosteje uporablja za pridelavo penečih rdečih vin z nižjo do srednjo alkoholno stopnjo, ki so lahko suha (secco), polsuha (amabile) ali sladkejša (dolce). Ta vina so znana po svoji lahkotnosti ter živahnem perlanju, ki jih delajo izjemno osvežujoče.

Odlično se podajo k značilnim lokalnim jedem, kot so mortadela, parmezan in salama, obenem pa spremljajo tudi pice, testenine z mesnimi omakami ter ocvrte predjedi. Lambrusco di Camillo je idealna izbira za sproščena druženja in gastronomske užitke v italijanskem slogu.

Vodilne regije sorte Lambrusco di Camillo

Nobena regija ni najdena za sorto Lambrusco di Camillo.