Trebbiano Modenese je belo vinska sorta, značilna predvsem za območje Emilije-Romanje v Italiji, zlasti v okolici Modene. Grozdje daje sveža in lahkotna vina z izrazito aromatiko. V aromatičnem profilu prevladujejo note zelenih jabolk, citrusov, belega cvetja in subtilnih rastlinskih odtenkov. Okus je živahen, s poudarjeno svežino, rahlo kislostjo in lahkotnim telesom, kar vinu daje elegantno pitkost in čist zaključek.
Najpomembnejše območje pridelave so ravnine okoli Modene, kjer grozdje pogosto uporabljajo tudi za pripravo tradicionalnega balzamičnega kisa. Trebbiano Modenese je osnova številnih penečih vin (frizzante), pa tudi svežih, mirnih vin, ki so primerna za uživanje v mladosti. V glavnem se vina iz te sorte uživajo kot mlada vina, katerih mladostna svežina poudari njihov značaj.
Vinska spremljava vključuje lahke predjedi, morske sadeže, sveže solate, zelenjavne jedi ter belo ribe. Odlično se ujema tudi z lokalnimi testeninami in siri blagega okusa. Priporočamo serviranje dobro ohlajeno, da se poudarijo njegove aromatične lastnosti.