Lambrusco Barghi je avtohtona sorta grozdja iz regije Emilija-Romanja v Italiji, kjer je posebej cenjena zaradi svojega izrazitega karakterja in specifičnega aromatičnega profila. Vina, pridelana iz Lambrusco Barghi, navdušujejo s svežino in živahnostjo – v vonju prevladujejo note rdečega jagodičevja, kot so maline, ribez in češnje, pogosto dopolnjene z rahlimi cvetličnimi in zeliščnimi odtenki. Na okusu so vina polnega telesa, s prijetno kislino, žametnimi tanini in pogosto rahlo penečim značajem, kar pripomore k osvežujočemu zaključku v ustih.
Glavne vinorodne pokrajine za Lambrusco Barghi so okolica Modene, Reggio Emilie in Parmo, kjer so klimatski in talni pogoji idealni za razvoj te sorte. Med tipične stile vin sodijo polsuha do suha peneča rdeča vina, ki so lahko tudi nekoliko sladka, vedno pa izstopajo po svoji toplini, sadnosti in izraziti pitnosti.
Najlepše se Lambrusco Barghi poda k bogatim italijanskim mesninam, kot so mortadela in pršut, pa tudi k picam in tradicionalnim testeninam z mesnimi omakami. Odlično se ujema tudi z zorjenimi siri ter pikantnimi predjedmi.