Argaman je avtohtona izraelska sorta grozdja, vzgojena z namenom ustvariti rdeča vina intenzivne barve. Aromatični profil sorte Argaman razkriva note zrelih črnih sliv, borovnic in robid, pogosto prepletene s pridihom mediteranskih začimb in subtilnimi sledovi temne čokolade ter vanilje, ki izvirajo iz staranja v hrastovih sodih. Okusno je vino polnega telesa, z obilico sadnosti, uravnoteženimi tanini in osvežujočo kislinostjo, kar ga dela prijetno pitnega in hkrati dovolj strukturiranega za staranje.
Glavne vinorodne regije za Argaman se nahajajo v osrednjem in južnem Izraelu, predvsem v Judejskih gorah (Judean Hills), nižavju ter v regiji Negev, kjer toplo in suho podnebje omogoča optimalno dozorevanje grozdja.
Tipični slogi vin iz sorte Argaman so suha, mlada rdeča vina s poudarjeno sadnostjo, a vse pogosteje tudi kompleksnejša vina, zorjena v hrastovih sodih. Zaradi svoje vsestranskosti se Argaman pogosto uporablja tudi v rdečih mešanicah.
Za gastronomsko doživetje je priporočljivo Argaman kombinirati z jedmi z žara, jagnjetino, začinjenimi govejimi jedmi, pečeno zelenjavo in trdim zorjenim sirom, kjer vino dobro dopolni bogate in aromatične okuse.