Bacchus je bela vinska sorta, cenjena predvsem v vinorodnih regijah Nemčije, kot so Pfalz, Rheinhessen in Franken, vse pogosteje pa jo najdemo tudi v Angliji. Vino iz te sorte se odlikuje po izrazitem aromatičnem profilu, kjer prevladujejo note bezga, citrusov, muškatnega oreščka, jabolk, grozdja in svežega zelenega jabolka, pogosto pa je mogoče zaznati tudi subtilne note svežih zelišč in tropskega sadja. Na okusu je Bacchus običajno svež, živahen in lahek, z nežno, vendar prijetno kislino ter srednjim telesom. Pogosto so vina iz Bacchusa suha ali polsuha, a ohranijo sadno intenzivnost in jasno aromatiko. Bacchus je priljubljen kot samostojno sortno vino, pogosto pa se uporablja tudi v zvrsteh za dodajanje aromatične kompleksnosti. Odlično se poda k lahkim predjedem, solatam, kozicam, pečeni perutnini, belemu ribjemu mesu in svežim kozjim sirom. Zaradi izrazite aromatičnosti je tudi spremljevalec azijske kuhinje, predvsem jedi s svežimi zelišči in rahlo pikantnimi omakami.
──── 🍷 ────
👉 Ali Raziščite aplikacijo podrobno
Viniou – poenostavljeno upravljanje vaše vinske kleti