Juhfark je avtohtona madžarska sorta, ki izvira iz vulkanskih tal na območju Somló, ene najmanjših, a najprejgamentnejših vinorodnih regij Madžarske. Vina iz Juhfarka so prepoznavna po svoji izraziti mineralnosti, ki jo spremljajo živahne citrusne note ter arome belega cvetja, jabolk in hrušk. Okus je poln, svež ter s svilnato teksturo in značilno živahno kislino, ki daje vinu lep potencial za staranje. Nekatera vina razvijejo s staranjem kompleksnejše okuse medu, lešnika in rahlo dimljenih tonov, pogosta pa je tudi rahla slanost v pookusu.
Juhfark se najpogosteje prideluje kot suho belo vino, včasih pa se najde tudi v polsuhih različicah ali kot del zvrsti. Znana je tudi njegova uporaba pri pridelavi penečih vin.
Vina Juhfark se odlično ujemajo z jedmi iz bele ribe, školjkami, perutnino, solatami in lažjimi siri. Zaradi mineralnosti in svežine se priporočajo tudi kot spremljava azijski kuhinji ter jedem, bogatim z zelenjavo ali rahlo pikantnimi začimbami.