Goruli Mtsvane je starodavna bela sorta grozdja, izvorno iz Gruzije, ki slovi po svojem zapeljivem aromatičnem profilu in prilagodljivosti. Vina iz Goruli Mtsvane se ponašajo z izrazitimi sadnimi aromami, kjer prevladujejo note zelenega jabolka, hruške, belega breskve in citrusov, predvsem limete, obogatene z zeliščnimi in cvetličnimi toni, kot so akacija in melisa. Na okusu je vino sveže, z živahno, dobro uravnoteženo kislino ter srednje polnim telesom, pogosto z dolgim in mineralnim pookusom.
Glavna vinorodna območja tega sortnega grozdja so regije Kartli in Kakheti v vzhodni Gruziji, kjer je sorto mogoče najti tako v klasičnih evropskih kot tudi tradicionalnih kvevri vinih. Tipični stili vključujejo sveža, suha bela vina, pa tudi jantarna vina, zorela v glinenih amforah (kvevri), ki dajejo vinu značilno strukturo in kompleksnost.
Goruli Mtsvane se odlično poda k lahkim jedem, kot so morski sadeži, ribe na žaru, perutnina, mehki siri in solate s svežimi zelišči. Jantarna vina spremljajo bogatejše jedi, kot so pečena jagnjetina, dimljene mesnine in pikantna kavkaška kuhinja.