Dobričić je avtohtona sorta rdečega grozdja, ki izvira s hrvaškega otoka Šolta in je znana kot eden od staršev slavne sorte Plavac Mali. Vina iz te sorte izstopajo po globoki rubinasto rdeči barvi in izraziti aromatiki. V aromatičnem profilu prevladujejo črno jagodičevje, predvsem borovnice in črne češnje, dopolnjujejo pa jih note zrelih sliv, začimb in belega popra. Okus je polnega telesa, z zmerno kislostjo, mehko, a prisotno taninsko strukturo ter dolgo, sadno-zeliščno zaključenostjo.
Glavne vinogradniške regije za Dobričić so Dalmacija, predvsem Šolta in okoliški otoki, kjer sorta najbolje uspeva v mediteranski klimi s toplimi dnevi in svežimi nočmi. Dobričić se običajno prideluje kot sortno vino ali kot pomembna komponenta v zvrsteh, še zlasti v kombinaciji s sortama Plavac Mali in Zinfandel, kjer prispeva barvo, aromo in strukturo.
Dobričić vina se odlično podajajo k bogatim jedem, kot so jedi na žaru, pečena jagnjetina, divjačina, trdi siri in mesne enolončnice. Zaradi svoje intenzivnosti je primeren spremljevalec pikantnih specialitet mediteranske kuhinje.