Chasselas Flétri je posebna različica klasičnega sorte Chasselas, pri kateri grozdje pustijo, da se delno posuši na trti ali na slami, s čimer dosežejo večjo koncentracijo sladkorjev in arom. Aroma vina je prepoznavna po intenzivnih sadnih notah zrele breskve, kandiranih jabolk, suhega sadja ter medenih odtenkov. Zaznamo lahko tudi note cvetlic in nežnih začimb, ki se lepo prepletajo z bogato, zaokroženo strukturo vina. Okus je sladek, vendar dobro uravnotežen z živahno kislino, kar mu daje svežino in dolgotrajen pookus.
Glavne vinorodne pokrajine, kjer pridelujejo Chasselas Flétri, so predvsem švicarski kantoni Valais in Vaud, kjer suho podnebje in dolga jesenska obdobja omogočajo optimalno sušenje grozdja. Ta slog vina je značilen za pozno trgatev (“vendange tardive”/“flétri”), pogosto pa ga proizvajajo tudi v omejenih količinah drugod po Alpah.
Chasselas Flétri je idealen spremljevalec sladkih sladic, kot so sadne pite, mandljeve torte ali siri z modro plesnijo. Priporočljiv je tudi kot aperitiv ali za posebne priložnosti, kjer njegova kompleksnost pride še posebej do izraza.