Bisquet je redka sorta grozdja, ki izstopa po svojem prefinjenem aromatičnem profilu in izjemni kompleksnosti. Vino iz tega grozdja se ponaša z bogatimi notami zrelih gozdnih sadežev, kot so robide, črne češnje in brusnice, ki jih dopolnjujejo odtenki temne čokolade, rahle začimbnosti ter diskretne note vanilje in tobaka. V ustih je Bisquet polnega telesa, z žametnimi tanini, uravnoteženo svežino ter dolgotrajnim in elegantnim pookusom.
Glavne vinorodne regije za sorto Bisquet so najbolj izrazite v južnih vinorodnih območjih Francije, predvsem v dolini reke Loare in posameznih delih Bordeauxa, kjer mikroklima in sestava tal omogočata razvoj vin z izjemno globino.
Tipični stili vin Bisquet segajo od svežih, mladih rdečih vin do bogatih, več let zorjenih različic v hrastovih sodih, ki razvijejo dodatno kompleksnost in zaokroženost. Sorta se pogosto uporablja tudi v vrhunskih cuvéjih.
Bisquet se odlično ujema z jedmi iz rdečega mesa, divjačinskimi specialitetami, zorjenimi siri ter jedmi z gobovo omako. Odpira zanimive kulinarične kombinacije s pečenko, jagnjetino ter aromatičnimi sredozemskimi zelišči.