Fausset je manj znan, a vseeno cenjen sort vina, ki izhaja iz izbranih vinorodnih območij Evrope. V aromatičnem profilu prevladujejo nežne sadne note bele breskve, hruške in rumenih jabolk, pogosto obogatene z rahlo cvetličnim pridihom bezga in akacije. Na okusu je Fausset po navadi svež in harmoničen, z uravnoteženimi kislinami, blago mineralnostjo ter elegantnim zaključkom, ki v ustih pusti prijetno sadno noto.
Glavne vinorodne regije, kjer uspeva ta sorta, vključujejo predele severne Italije in južne Francije, posebej pa doline reke Loare, kjer lokalni mikroklima in tla optimalno poudarijo sortna značaja Fausseta. Iz njega pridelujejo predvsem sveža, suha bela vina, v nekaterih primerih pa tudi polsuha vina ali peneča vina metode charmat, ki poudarijo njegovo naravno živahnost.
Priporočeni kulinarični spremljevalci tega vina so sezonske solate, sveža morska hrana kot so ostrige in raki, lahke perutninske jedi ter mladi kozji siri. Prav tako Fausset odlično dopolnjuje suši in nežne vegetarijanske jedi, kjer pride do izraza njegova subtilna aromatika.