Rdeča sorta grozdja

Petite Pearl je odporna ameriško-evropska sorta grozdja, razvita z namenom pridelave kakovostnih rdečih vin tudi v hladnejših podnebjih. Njena vina se ponašajo z bogatim aromatičnim profilom, v katerem prevladujejo note črnega ribeza, češnje ter robidnice, prepletene s subtilnimi pridihi začimb, kakava in rahle zemljanosti. Na okusu so vina iz te sorte srednje do polnega telesa, navadno z uravnoteženimi kislinami, žametnimi tanini in lepo obstojnostjo.

Petite Pearl najbolje uspeva v severnih vinorodnih regijah ZDA, zlasti v Minnesoti, Wisconsinu in New Yorku, kjer se izkazuje z zmožnostjo dozorevanja kljub mrzlim zimam. Razširja pa se tudi v Kanado in novejša vinorodna okolja v podobnih klimatskih razmerah.

Iz grozdja Petite Pearl se pridelujejo predvsem suha rdeča vina, pogosto tudi z zorenjem v hrastovih sodih, kar poudari njihovo strukturo in aromatsko kompleksnost. Priljubljena so tudi kot zvrsti v mešanicah. Priporočeni kulinarični spremljevalci vključujejo jedi z žara, divjačino, zorjene sire in bogate mesne enolončnice, kjer vina Petite Pearl zaokrožijo okuse in poskrbijo za popolno harmonijo.

Vodilne regije sorte Petite Pearl

Nobena regija ni najdena za sorto Petite Pearl.