Vidale Blanc je bela vinska sorta, cenjena zaradi svojih osvežujočih arom in prepoznavne sortne izraznosti. V aromatičnem profilu prevladujejo note zrelih citrusov, belega breskve in zelene jabolko, obogatene z rahlimi odtenki jasmina ter belega cvetja, medtem ko se v zaključku občasno zazna nežen mineralni pridih. Na okusu je vino običajno srednjega telesa, z živahno svežino in prijetno uravnoteženimi kislinami, kar mu daje eleganco in dolgotrajnost.
Glavne vinorodne regije za sorto Vidale Blanc se nahajajo v zmernih in nekoliko hladnejših območjih, kjer sorta ohranja svojo aromatičnost in svežino – še posebej je razširjena v alpskih in severnovzhodnih delih vinorodnega sveta.
Tipični stili vin iz tega grozdja vključujejo suha in polsuha mirna vina, pa tudi sveže peneče različice, ki poudarjajo sortno sadnost ter živahno kislino.
Vidale Blanc se odlično poda k svežim morskim jedem, ostrigam, lažji zelenjavni kuhinji, sushiju ter kozjim sirom. Še posebej dobro dopolnjuje jedi z limetino noto ali zelišči, kjer izpostavi svojo svežino ter harmonično dopolni okuse jedi.