Saint-Pépin je odporna bela sorta grozdja, ki izvira iz Severne Amerike in se odlično prilagaja hladnejšim podnebjem. Posebej cenjena je zaradi svoje odpornosti na bolezni in mraz, zaradi česar je priljubljena v vinorodnih regijah severnih Združenih držav Amerike ter v kanadski provinci Quebec.
Vina iz grozdja Saint-Pépin običajno zaznamuje osvežujoča kislina, srednje telo ter lahkotna in čista aroma. V aromatskem profilu prevladujejo cvetlični toni, kot so akacija in bezeg, skupaj z notami citrusov, jabolk, hrušk ter rahlimi pridihi belega breskve. Pogosto se izražajo tudi rahle herbalne in mineralne note, kar vini daje eleganco in svežino.
Saint-Pépin se največkrat uporablja za pridelavo suhih in polsuhih mirnih belih vin, pa tudi za pridelavo penečih vin. Vina so običajno nežna, rahlo sadna in izredno primerna za zgodnje pitje.
Za optimalno kulinarično doživetje se vina iz sorte Saint-Pépin priporočajo v kombinaciji z ribjimi jedmi, školjkami, lažjimi perutninskimi jedmi, svežimi solatami in kozjimi siri, kjer s svojo živahno kislino lepo poudarijo okuse hrane.