Mollar je avtohtona in redko najdena sorta rdečega grozdja, ki izvira predvsem iz Španije, zlasti iz regij Castilla-La Mancha in Andaluzija. Grozdje je znano po svoji lahkotnosti in eleganci, zaradi česar vina kažejo nežno rubinasto rdečo barvo. Aromatski profil sorte Mollar izstopa z diskretnimi notami zrelih rdečih sadežev, kot so maline in jagode, včasih s pridihom robidnic in svetlih cvetličnih tonov. Okus je svež, mehak in harmonijski, z blagimi tanini ter zmerno kislino, kar daje vinu prijetno pitnost.
Najpogostejši slog vina iz sorte Mollar so lahka, sadna rdeča vina, ki so pogosto pridelana brez daljše maceracije ali staranja v hrastu, da se ohrani naravna sadnost in nežnost sorte. V manjših količinah se pridelujejo tudi rosé vina.
Mollar je odlična izbira za vsakodnevna vina in se dobro ujema z raznolikimi jedmi. Priporočamo ga k sredozemskim jedem, kot so pečena zelenjava, jedi iz belega mesa, rižote ter blagim sirom. Zaradi svoje lahkotnosti je primeren tudi kot spremljava k hladnim predjedem in svežim sezonskim solatam.