Cerasuolo di Vittoria je prestižen sicilijanski rdeči vinogradniški biser, ki nastaja iz sort Nero d’Avola in Frappato. Vino privablja s srednje intenzivno rubinasto barvo in elegantnim aromatičnim profilom, kjer prevladujejo vonji zrelih češenj, malin, jagodičevja ter subtilni toni cvetlic, mehkih začimb in sladkega korenčka. Na okusu je vino žametno, srednjega do polnega telesa, s svežo, uravnoteženo kislino in uglajeno taninsko strukturo. Zaključek je obstojen, z rahlim pridihom mandljev in mediteranskega zeliščnega značaja.
Glavna vinorodna območja za Cerasuolo di Vittoria se razprostirajo na jugovzhodu Sicilije, zlasti v pokrajinah Ragusa, Caltanissetta in deloma v Sirakuzah, kjer edinstvena kombinacija klime in tal prispeva k edinstveni kompleksnosti vina.
Tipični slog vina je svež, sadno obarvan, z dobrim potencialom za staranje in pogosto poln eleganc, ki se lahko giblje od lažjih do bolj strukturiranih različic.
Priporočeni gastronomski spremljevalci vključujejo srednje zrele sire, perutnino, svinjino, testenine z mesno omako ter tipične sicilijanske jedi, kot so caponata ali pečena jajčevca. Pomembno je, da vino ni pretežko, zato slovi kot odličen spremljevalec raznolike sredozemske kuhinje.