Vinorodna regija Tucumán, ki se nahaja v severozahodni Argentini, je v vzponu in vzbuja vse večje zanimanje. Čeprav Tucumán ni tako znana kot njeni sosedi, kot sta Mendoza ali Salta, ima edinstvene lastnosti, ki jo uvrščajo med obetavne terroirje. Ugnezdena v vznožju Andov, ta regija uživa subtropsko podnebje, ki ga blaži nadmorska višina, z vročimi dnevi in hladnimi nočmi, idealnimi za vinogradništvo. Vinogradi so običajno zasajeni na nadmorski višini med 1.500 in 2.000 metri, kar omogoča počasno zorenje grozdja in izjemno aromatično intenzivnost.

Tla v Tucumánu, ki so v glavnem sestavljena iz kamnitih skeletov in peščenih ilovic, dajejo vinom izrazito mineralnost in svežino. Najpogosteje gojene sorte vključujejo Malbec, Cabernet Sauvignon in Tannat za rdeča vina ter Torrontés za bela vina, ki izstopajo po svojih cvetličnih in sadnih aromah. Naraščajoče zanimanje za vina iz Tucumána temelji na njihovi sposobnosti, da ponudijo živahen in uravnotežen izraz andskega terroirja, kar privlači tako začetnike kot poznavalce vin po vsem svetu.