Otok Pag, ki se nahaja v obalnem delu Hrvaške, je neodkrit dragulj v vinskem svetu. Ta regija uživa edinstveno mikroklimo, ki združuje morske vetrove in obilico sonca, kar je idealno za gojenje robustnih trt. Pag je znan po svežih in aromatičnih belih vinih, predvsem iz avtohtone sorte Žutica.

Apnenčasta in glinena tla otoka dajejo vinom izjemno mineralnost, pogosto opisano z notami oreščkov, agrumov in celo sredozemskih zelišč. Te značilnosti naredijo vina s Paga odlično izbiro za spremljavo morskih sadežev in jedi na osnovi lokalno zelo cenjenega sira.

Za ljubitelje vina in skrbnike vinskih kleti predstavljajo vina s Paga priložnost za dodajanje edinstvenih in avtentičnih etiket v katero koli zbirko. Uporaba programske opreme za upravljanje vinske kleti je lahko strateška za spremljanje in optimizacijo staranja teh tekočih zakladov. Z vključitvijo vin s Paga v vašo klet ne le razširite svojo izbiro, temveč tudi v svojo degustacijo vnesete del hrvaške kulture.