Vinska regija Bali, ki se nahaja v Indoneziji, je presenetljivo odkritje za ljubitelje vina po vsem svetu. Čeprav je otok predvsem poznan po svojih eksotičnih pokrajinah in rajskih plažah, skriva tudi hitro rastočo vinarsko industrijo. S svojim edinstvenim tropskim podnebjem Bali ponuja izjemne pogoje za pridelavo, ki močno vplivajo na značaj njihovih vin. Vinogradi na Baliju izstopajo s svojim inovativnim pristopom, pogosto navdihnjenim s praksami avstralskega in novozelandskega vinogradništva. Osredotočajo se na pridelavo sort, ki so prilagojene vročemu podnebju, kot so Shiraz, Chardonnay in Sauvignon Blanc. Bližina ekvatorja omogoča trgatev dvakrat na leto, kar balijskim vinom daje posebno svežino in živahnost. Proizvodnja je sicer majhna in butična, pogosto usmerjena v lokalno in turistično porabo. Za tiste, ki šele začenjajo z upravljanjem vinske kleti, bi vključitev vin iz Balija lahko bila lepa priložnost za diverzifikacijo. Za izkušene enofile pa ponudba balijskih vin predstavlja priložnost, da cenijo njihovo edinstvenost in eksotičnost, s čimer dodajo pridih raznolikosti in izvirnosti svoji zbirki.