Regija Abruce, ki se nahaja v osrčju Italije, je dežela kontrastov, kjer se strma gorovja srečajo z Jadranskim morjem, kar ponuja izjemen terroir za vinogradništvo. Razvrščena kot Indicazione Geografica Tipica (IGT), je ta regija znana po proizvodnji pristnih in raznovrstnih vin, ki ujamejo samo bistvo italijanske zemlje. Abruci so predvsem slavni po svojih avtohtonih sortah grozdja, kot sta Montepulciano in Trebbiano, ki sta osnova za močna rdeča vina in sveža bela vina. Montepulciano d'Abruzzo je še posebej znan po svoji aromatični intenzivnosti, mehkih taninih in zmožnosti, da se ujema z različnimi jedmi. Vzporedno s tem se vina, proizvedena iz Trebbiano d'Abruzzo, odlikujejo po svoji živahni svežini in sadnih aromah. Raznolike podnebne razmere, od morskih vplivov do gorskih višin, prispevajo k edinstveni raznolikosti okusnih profilov lokalnih vin. Pustolovščina v svetu vin iz Abrucov je raziskovanje regije, kjer se tradicija in inovacije srečujejo, kar ponuja nepozabno kulinarično popotovanje za vsakega ljubitelja vina, bodisi začetnika ali strokovnjaka.