Vinska regija Tokaj, ki je pogosto povezana s sosednjo regijo na Madžarskem, ima tudi pomembno prisotnost na Slovaškem. Nahaja se na jugovzhodu države, ta slovaška vinska regija se razteza po slikovitih gričih, kjer se kontinentalno podnebje srečuje z vplivi Karpatov, kar ustvarja idealne pogoje za vinogradništvo. Tla so predvsem sestavljena iz loessa in vulkanskih kamnin, ki vinom dajejo značilno mineralnost. Značilne sorte, kot so Furmint, Hárslevelu in Muškat Ottonel, tukaj uspevajo ter ponujajo bela vina z izjemnim značajem. Vina iz Tokaja na Slovaškem so znana po svojem odličnem potencialu staranja in aromatični kompleksnosti, ki prepleta note medu, citrusov in kandiranega sadja. Sladki vini "Tokaj", proizvedeni tukaj, pogosto z oznako "Tokajské" za razlikovanje slovaškega porekla, sta zaklad, ki ga velja odkriti za ljubitelje desertnih vin. Ta vinska regija zasluži pozornost tako začetnikov kot strokovnjakov v upravljanju vinskih kleti, saj obogati vsako zbirko s svojo zgodovino in edinstvenimi okusi.