Regija Nantou, ki se nahaja v osrčju Tajvana, je redki biser v svetu viskija. Znana po svojih izjemnih podnebnih vplivih, ponuja edinstven terroir, ki prispeva k ustvarjanju viskijev z izjemno prefinjenostjo. Nantou, umeščen med slikovite gorske pokrajine, uživa v visoki vlažnosti in sezonskih temperaturnih spremembah, kar spodbuja hitro in izrazito staranje žganih pijač. Destilarna Nantou, ustanovljena leta 2008, je pomemben igralec v tej regiji. Z združevanjem tradicionalnih destilacijskih metod in natančne lokalne spretnosti, ustvarja viskije, ki očarajo ljubitelje po vsem svetu. Single malti iz Nantouja so pogosto značilni po svoji mehkobi, eksotičnih sadnih notah in zapeljivi aromatični kompleksnosti, kar je rezultat harmoničnega ravnovesja med ameriškimi hrastovimi sodi in nekdanjimi sherry sodi, uporabljenimi za staranje. Za ljubitelje viskija raziskovanje stvaritev iz Nantouja pomeni odkritje izvrstnega spajanja škotske tradicije in tajvanske inovativnosti, kar ponuja bogato paleto senzoričnih užitkov tistim, ki imajo srečo okusiti te rafinirane žgane pijače.