Regija Cognac, ki se nahaja v Franciji, je svetovno znana po proizvodnji istoimenskega žganja, vendar ni neposredno povezana s proizvodnjo vodke. Vendar pa vse večje zanimanje za raznolikost pijač in tehnike destilacije omogoča raziskovanje možnosti za proizvodnjo visokokakovostne vodke. Terroir Cognaca, z edinstvenimi apnenčastimi tlemi in zmernim podnebjem, ponuja idealne pogoje za gojenje žit, ki bi lahko služila kot osnova za prepoznavno vodko. Poleg tega bi distilacijske tradicije, ukoreninjene v tej regiji, lahko prinesle edinstveno znanje pri ustvarjanju vrhunske vodke. Čeprav ta regija tradicionalno ni namenjena vodki, njena bogata dediščina na področju žganih pijač in zavezanost k odličnosti, delata Cognac potencialno zanimivo lokacijo za ljubitelje in proizvajalce vodke. Ob obisku Cognaca bodo tisti, ki upravljajo vodkin klet, lahko odkrili ne samo umetnost tradicionalne francoske destilacije, ampak se tudi navdihnili za vključitev te sofisticiranosti v svoje lastne zbirke.