Rusija, domovina tradicionalne vodke, je dežela bogata z vinarskimi tradicijami in umetnostjo ročne izdelave. V obsežni ruski pokrajini vsaka regija doda svoj pečat tej znameniti pijači. Tudi kadar regija ni posebej navedena na etiketi, pogosto najdemo izrazite značilnosti, ki odražajo bistvo ruske vodke. Tradicionalno proizvedena iz žit, kot so rž, pšenica ali včasih celo krompir, ruska vodka se odlikuje po svoji čistosti in prefinjenosti, rezultat večkratne destilacije in stroge filtracije. Kakovost uporabljene vode, pogosto iz najčistejših virov, prav tako igra ključno vlogo v tem procesu. Okušati vodko iz nedoločene regije v Rusiji pogosto pomeni ponovno odkrivanje pristnega izraza večstoletnega znanja; vodko, ki je prav tako primerna za užitek sama kot tudi za ustvarjanje prefinjenih koktajlov. Ne glede na to, ali ste začetnik v upravljanju svoje kleti ali izkušeni ljubitelj, raziskovanje različnih izrazov te ruske vodke obljublja fascinantno avanturo skozi bogato kulturno dediščino države.