Oaxaca, ikonična regija na jugu Mehike, je svetovno priznana po svoji bogati dediščini v proizvodnji žganih pijač, zlasti mezkala. Umeščena med gorovja in doline, Oaxaca ponuja edinstven terroir zaradi svoje geografske in podnebne raznolikosti, ki ustvarja agave z različnimi značilnostmi. Mezkal, pogosto označen kot "nektar bogov", je duhovni izraz te regije in uteleša njene starodavne tradicije ter natančno obrtništvo. Lokalni proizvajalci, pogosto mojstri mezkaleros, združujejo tradicionalno znanje z modernimi tehnikami za destilacijo žganih pijač izjemne kakovosti. Vsaka sorta agave prispeva svojo esenco, kar ustvarja paleto okusov od sadnih do dimljenih z zemeljskimi niansami. Lokalni destilarni, pogosto majhne družinske kmetije, radodajno odpirajo svoja vrata radovednežem, ponujajoč privilegiran vpogled v njihove proizvodne procese in stoletne tradicije. Za vsakogar, ki se ukvarja z umetnostjo upravljanja vinske kleti, se Oaxaca predstavlja kot nepogrešljiva regija, ki ponuja neprimerljivo bogastvo in globok kulturni pogled na fascinantni svet mehiških žganih pijač.