Regija Rasina v Srbiji je dragulj za ljubitelje žganja, ki želijo popestriti svojo zbirko. Nahaja se v osrčju osrednje Srbije in ponuja izjemno terroir, bogat s plodnimi tlemi in mikroklimami, idealnimi za gojenje sadja. Rasina je še posebej znana po svojih kakovostnih slivah in hruškah, ki so glavne sestavine najbolj emblematičnih žganj te regije. Lokalni proizvajalci uporabljajo tradicionalne metode destilacije, ki se prenašajo iz generacije v generacijo, kar zagotavlja pristne in okusne proizvode. Žganje iz Rasine se odlikuje po aromatični kompleksnosti, mešanici zrelega sadja, subtilnih začimb in lesnih odtenkov, ki nastanejo zaradi staranja v hrastovih sodih. Zaradi zavezanosti lokalnih obrtnikov kakovosti, žganje iz Rasine postopoma pridobiva priznanje na mednarodnem prizorišču. Ta žgana pijača, bogata in drznih okusov, je nepogrešljiva v vsaki zbirki žganja, saj prinaša pridih prefinjenosti in srbske kulture. Za tiste, ki želijo obogatiti svoje znanje in zbirko žganja, se izkaže raziskovanje regije Rasina kot okusna in poučna avantura.