Regija Demerara, ki se nahaja v Gvajani, je dragulj sveta ruma, znana po svoji bogati tradiciji destilacije, ki sega v 17. stoletje. Obkrožena z reko Demerara, ta regija uživa tropsko podnebje in rodovitna tla, idealna za pridelavo sladkornega trsa, glavne sestavine ruma. Rumi iz Demerare so znani po svoji globini okusov, ki variirajo od blagega do opulentnega, pri čemer je vsaka kapljica prežeta s starodavnimi tehnikami pridelave. Posebnost te regije je uporaba lesenih alembikov, zlasti zadnjih aktivnih hrastovih alembikov na svetu, ki dajejo edinstvene arome. Ti zgodovinski kosi prispevajo k ustvarjanju kompleksnih in prepoznavnih aromatičnih profilov z notami karamele, začimb, tropskega sadja in melase. Destilerija El Dorado, najbolj znana v tej regiji, pooseblja vso mojstrstvo ruma Demerara, zmagovalka številnih mednarodnih priznanj. Za ljubitelje ruma raziskovanje steklenice Demerara pomeni potovanje v srce zgodovine in tradicije Gvajane, obogatitev zbirke rumov vaše kleti z izjemnim žganjem.