San José, glavno mesto Kostarike, je nastajajoča regija v svetu ruma. Obogatena s svojo biotsko raznovrstnostjo in tropskim podnebjem, ta regija ponuja idealne pogoje za gojenje sladkornega trsa, ki je ključna sestavina za rum. Destilarne v San Joséju izkoriščajo te lokalne sestavine, skupaj z obrtniškimi in modernimi tehnikami, za proizvodnjo visokokakovostnih rumov, ki odražajo samo bistvo Kostarike.
Rum iz San Joséja se odlikuje po subtilnih aromah in kompleksnosti v ustih, mešanje not vanilje, medu in tropskega sadja pa očara ljubitelje in poznavalce. To so rumi, ki znajo združevati tradicijo in inovacije, kar jim je omogočilo, da pridobijo ugled na mednarodni sceni.
Obisk destilarne v San Joséju ponuja potopitev v proces izdelave ruma, od polj sladkornega trsa do stekleničenja, vključno s fermentacijo in staranjem. Za ljubitelje ruma San José predstavlja neizogibno destinacijo za odkrivanje edinstvene plati ruma, obdane z naravnimi in kulturnimi bogastvi Kostarike.