Nikaragva, ki se nahaja v Srednji Ameriki, je regija, ki si začenja pridobivati ime v svetu ruma, čeprav njeni rumi še niso specificirani s kontroliranim poreklom kot v drugih državah, znanih po tej proizvodnji. Tropsko podnebje Nikaragve, s svojimi optimalnimi pogoji toplote in vlažnosti ter bogatimi mineralnimi vulkanskimi tlemi, ponuja izjemen terroir za gojenje sladkornega trsa. Ti pogoji omogočajo idealno zorenje ruma med staranjem. Nikaragovski proizvajalci, ki se pogosto navdihujejo po starodavnih destilacijskih tradicijah, poudarjajo obrtno znanje z osredotočenostjo na kakovost in pristnost. Rumi iz Nikaragve se odlikujejo po naravni mehkobi, kompleksnih aromah in uravnoteženih profilih. Večinoma so izdelani iz trstnega medu, koncentriranega soka, ki daje destilatom posebno bogastvo. Ti rumi lahko tekmujejo z nekaterimi največjimi imeni v industriji, saj očarajo tako nove ljubitelje kot tudi strokovnjake, ki iščejo novosti. Nikaragva se tako uveljavlja kot obetavna regija v fascinantnem svetu ruma, ki si zasluži raziskovanje za obogatitev vsake kleti.