Jonski otoki, ki se nahajajo zahodno od celinske Grčije, nudijo edinstveno in raznoliko terroir, ki je ugodno za vinogradništvo. Ta regija, kjer vinogradništvo sega v antiko, je priznana po svojih značilnih vinih, pridelanih iz avtohtonih sort grozdja. Glavni otoki tega okoliša vključujejo Krf, Kefalonijo, Zakintos in Lefkado.
Otok Kefalonija se posebej odlikuje po sorti grozdja Robola, ki ponuja sveža in aromatična bela vina z notami citrusov in belih cvetov. Krf pa je znan po svojih elegantnih in kompleksnih rdečih vinih iz sort Kakotrygis in Skopelitiko. Podnebne razmere, ki jih vpliva Jonsko morje, v kombinaciji z raznoliko zemljo, ki sega od apnenca do gline, prispevajo k ustvarjanju vin, ki so hkrati uravnotežena in bogata z okusi.
Za ljubitelje vina in zbiratelje, ki uporabljajo programsko opremo za upravljanje vinske kleti, je ključnega pomena odkriti vinske zaklade Jonskih otokov. Ta izjemna vina, ki so pogosto manj znana, lahko na edinstven način obogatijo in popestrijo vsako klet. Vključitev teh etiket v vašo klet ne le optimizira vašo zbirko, ampak ponuja tudi nepozabno enološko izkušnjo.