Vinska pokrajina severne osrednje Anatolije, ki se nahaja v srcu Turčije, ponuja edinstven nabor okusov, ki so pod vplivom kontinentalnega podnebja z mrzlimi zimami ter toplimi in suhimi poletji. Ta vinorodna regija, bogata s tradicijo, ki sega več tisoč let nazaj, večinoma prideluje rdeča in bela vina iz avtohtonih sort, kot sta Kalecik Karasi in Narince. Tla v tej regiji, sestavljena iz apnenca in vulkanskih tal, vinskim pridelkom zagotavljajo izrazito mineralnost in aromatično kompleksnost. Rdeča vina iz severne osrednje Anatolije so pogosto polnega telesa z notami rdečega sadja in začimb, medtem ko so bela vina znana po svoji svežini in cvetnih aromah. Te edinstvene značilnosti delajo iz severne osrednje Anatolije neizogibno destinacijo za ljubitelje vina, ki iščejo pristna odkritja. Ne glede na to, ali ste začetnik ali strokovnjak za upravljanje vinske kleti, raziskovanje vin iz te regije obljublja bogato in razburljivo senzorično izkušnjo, hkrati pa ponuja fascinanten vpogled v zgodovino in vinsko kulturo Turčije.