Regija Flandrija v Belgiji je še vedno nekoliko neznana v svetu viskija, vendar si počasi ustvarja trden ugled. Flandrija je znana kot zibelka nekaterih inovativnih destilarn in ponuja edinstveno okolje za proizvodnjo viskija zaradi svojega zmernega morskega podnebja in rodovitnih tal. Flandrijske destilarne se razlikujejo po svoji želji po eksperimentiranju in prilagajanju stoletnih tehnik sodobnim pristopom, pogosto z obrtniškim pridihom.
Regija je znana po uporabi visokokakovostnih lokalnih sestavin, zlasti žit, ki se pridelujejo na lastnih poljih, ter po čisti vodi iz svojih rek in kanalov. Viskiji iz Flandrije so pogosto označeni z nežnim ravnotežjem med sladkostjo in kompleksnostjo, z kremastimi in sadnimi toni, ki privlačijo širok spekter okusov.
Za začetnike ali izkušene ljubitelje je raziskovanje viskijev iz Flandrije priložnost za odkrivanje. Njihov značilen okus in inovativnost lokalnih destilarn pričata o zavezanosti te regije k obnovi in kakovosti v svetu viskija.